Зіпсувати будь-який, навіть найкращий шматок м'яса, можна не тільки поганим приготуванням, але й неправильним нарізанням. Щоб цього не сталося, ми розповімо вам найголовніші правила нарізання м'яса.
Правильно нарізати м'ясо можливо лише гострим ножем з
лезом без зазубрин.
Для оброблення потрібно використовувати тільки
дерев'яну дошку, і в жодному разі не пластикову або скляну, оскільки зростає ризик завдати собі травму.
Існує два способи нарізання м'яса:
• Уздовж волокон
• Поперек волокон
Якщо ви хочете, щоб
яловичина була більш м'якою та ніжною, слід нарізати поперек волокон. Цьому сприяє порушення цілісності структури волокна, вихід м'ясного соку і більш рівномірна термічна обробка. За цим способом ми радимо нарізати м'ясо для таких страв: шашлик, гуляш, бефстроганов,
стейк.
У випадку зі свининою усе набагато легше, ніж з яловичиною. Її можливо нарізати відразу двома способами.
Форми й розміри шматків при нарізці м'яса залежать від того, яку страву ви плануєте приготувати. А вид м'яса — яловичина, свинина чи баранина — не має суттєвого значення.
Про маринади для м'яса на будь-який смак читати
тут.