Хоч сезон шашлику вже закінчується, ніколи не буде зайвим мати під рукою декілька рецептів маринадів до різноманітного м'яса.
Готуючи м'ясо в маринаді варто пам'ятати, що маринад повинен доповнювати смак м'яса, а не в якому разі не перебивати його. Саме тому, варто завжди дотримуватися
пропорції 1/10 маринад до м'яса (на 1кг м'яса допустимо 100-150 грамів маринада).
Почнемо з добре відомої класики, що підійде
до індички та курки — гірчично-медовий маринад. Мабуть, найпростіший маринад у приготуванні з усіх. У нього всього 3 інгредієнти: гірчиця, мед та майонез. Пропорції ⅓, всього додаємо порівну. Гарно перемішуємо та при бажанні можемо використовувати діжонську гірчицю.
Наступним буде пряний
маринад на основі соєвого соусу. Цей маринад — чудове доповнення
до баранини та свинини. Він дуже легкий у приготуванні, але має багато інгредієнтів. Головним буде соєвий соус — 200г, його трішки розбавляємо зі столовою водою — 70г та додаємо 1-2 чайні ложки цукру для того, щоб перекрити солоність соєвого соусу. 2 зубчики часнику видавлюємо та додаємо мілко порізаний чебрець (1-2 гілочки), також 2 ложки оливкової олії. У цього маринада є особливість — його потрібно готувати заздалегідь та давати йому час настоятись.
Варто також згадати й классику
до свинячого ошийка. Це сіль, перець, соняшникова олія та багато ріпчастої цибулі. Але цей маринад можна дуже просто вдосконалити, додавши на свій смак світлого пива з легкою гірчинкою, як варіант для тих, кому не до смаку алкоголь, можна замінити пиво на газовану воду.
Варіант, який підійде
для запікання. Цей маринад максимально простий і не потребує ніяких вмінь у приготуванні. Маринад на основі
ягідного соусу TROSTYNKA, що ідеально підійде для маринування м'яса перед запіканням. Його рецепт настільки ж простий, як і смачний: потрібно розбавити ½ соус зі столовою водою та трішечки приперчити. Бажано також залишити м'ясо маринуватись на ніч, адже цей маринад потребує багато часу для маринування.