Рятуємо пересолене м'ясо і страви з ним
Важко уявити приготування м'яса без солі. Зазвичай ми додаємо її «за смаком», але іноді розрахунки дають збій. Як діяти в цій ситуації? Зараз розкажемо.Якщо ви перестаралися із сіллю, готуючи цілий шматок, зробіть ось що. Поріжте м'ясо, додайте сметанний чи томатний соус і потушкуйте кілька хвилин. Зайва сіль перейде на соус.

Буває й так, що ви готували м'ясо одразу в соусі, і пересоленим виявився він. В такому разі візьміть окрему посудину і зробіть ще одну порцію соусу без солі. Перекладіть туди м'ясо і доготуйте страву.

Пересолені котлети — теж не вирок. Врятувати їх можна ось як. Кладемо готові котлети у каструлю, заливаємо водою, ставимо на плиту, доводимо до кипіння і пропарюємо 5-6 хвилин. Також можна приготувати соус без солі і пропарити котлети в ньому.

А от як бути з пересоленим рагу? Все просто — приготуйте окремо овочі без солі, перемішайте і протушкуйте кілька хвилин. Схожий метод застосовуємо і до плову. Додатково відварюємо несолоний рис, перемішуємо його зі стравою і прогріваємо кілька хвилин.

На порятунок пересоленому шашлику прийде червоне або ігристе вино, яке треба залити у маринад. Подавайте шашлик зі свіжими овочами та зеленню — вони будуть відтіняти смак солоного м'яса.

Ще одна порада — використовуйте лимонну кислоту, оцет або гірчицю. Однак будьте обережні і додавайте їх поступово по декілька крапель.
Більше інформації шукайте у нашому телеграм каналі ‎«‎‎Хочу м'яса!»‎‎
Контакти
У WINETIME ви завжди знайдете найсвіжіше м'ясо та продукти з ферми TROSTYNKA — їжа, якій можна довіряти. Адже вирощена вона, як для себе — турботливо і з любов'ю.

+380 67 239 90 97
quality@wteam.com.ua
Made on
Tilda