Як правильно розморожувати м'ясо?
Розповідаємо про два способи правильного розморожування м'яса.

Якщо ви знаєте заздалегідь, тобто за добу, що будете готувати заморожене м'ясо, найоптимальніший і безпечний варіант — розморозити його в холодильнику. Покладіть шматок м'яса до холодильнику у виробничому вакуумі, якщо він зберігся, якщо ні — покладіть на тарілку і накрийте іншою тарілкою, щоб м'ясо не вбирало сторонні запахи. Дуже важливо дотримуватися безпечного температурного режиму зберігання м'яса — не більше +4˚C.
Якщо температура буде вище цієї позначки, є небезпека розмноження бактерій. Процес розморожування в холодильнику при температурі +4˚C займає близько доби на кожні три кілограми м'яса. Рідина витікати з м'яса не повинна, інакше
це означає, що воно було неправильно заморожено. Але про всяк випадок підкласти під нього серветку або паперовий рушник все ж можна.
Після розморожування м'ясо можна зберігати в холодильнику ще два-три дні, обгорнувши його бавовняно-паперовим рушником, — так м'ясо буде дихати.

Якщо є всього кілька годин до приготування замороженого м'яса, ми рекомендуємо розморожувати його у воді. Якщо зберігся вакуум — м'ясо просто потрібно покласти в ємність з холодною водою, поставити у раковину
і включити холодну воду, щоб вона підтримувала температуру нижче кімнатної. Вода повинна бути саме холодною, інакше м'ясо буде розморожуватися нерівномірно: може зваритися по краях, а всередині залишитися замороженим. Те ж саме відбувається у випадку з розморожуванням у мікрохвильовці.
Таке м'ясо буде жорстким, сухим і несмачним. Якщо ж вакуум не зберігся, завдання ускладнюється. Потрібно спершу герметично загорнути м'ясо у харчову плівку або у харчовий пакет, аби не занести бактерії з повітря чи води, а також для того, щоб м'ясо не увібрало воду, інакше його текстура буде водянистою. Після такої дефростації м'ясо потрібно готувати відразу.

P.S. на фото преміальний стейк Нью-Йорк з фермерського м'яса TROSTYNKA.
Більше інформації шукайте у нашому телеграм каналі «Хочу м'яса!‎»
Контакти
У WINETIME ви завжди знайдете найсвіжіше м'ясо та продукти з ферми TROSTYNKA — їжа, якій можна довіряти. Адже вирощена вона, як для себе — турботливо і з любов'ю.

+380 67 239 90 97
quality@wteam.com.ua
Made on
Tilda