Зберігання та витримка: загадкова ферментація
Всупереч існуючій думці, свіжа яловичина — не найкращий вибір гурмана.
І перевага парного м'яса над іншими видами — чистий забобон. Воно досить жорстке і до того ж, білок свіжого м'яса гірше засвоюється організмом людини.

Навіщо потрібно витримувати м'ясо? Витримка робить м'ясо більш м'яким, насиченим і ароматним. Так відбувається тому, що ферменти, які знаходяться б
у м'ясі продовжують діяти, тобто руйнувати білки і жири на більш простіші складові, що і призводить до розм'якшення м'язових тканин і появи нових ароматичних молекул.

Витримане м'ясо стає ніжним, м'яким і більш насиченим на смак, знаходить
нові відтінки смаку: вишня, фундук, вершкове масло, сир, карамель.

Сьогодні в Україні яловичину сухої та вологої витримки можна замовити
у стейкхаусах, а краще — прийти за нею у WINETIME.
І знайти не просто витриману яловичину, а свій ідеальний стейк TROSTYNKA на кожен день.
Ми побудували виробничий цех, де самі витримуємо м'ясо та виготовляємо м'ясні делікатеси TROSTYNKA. Щоб бути впевненими, що ви точно отримаєте якісний продукт.

Отже, для того, щоб стейк був справжнім, він має ферментуватися мінімум 14 днів. Витримка буває сухою і вологою. Під час вологої витримки м'ясо зберігається у вакуумі. Процес такого визрівання значно розм'якшує м'ясо
і додає йому нових ароматів, найвиразніший з яких — горіховий. Суха витримка проходить з доступом кисню — наше м'ясо визріває у спеціально обладнаній камері при вологості не вище 80%, температурі від 0°C до +2°C від 21 до 50 діб. Це ідеальні умови для ферментації м'яса. На відміну від вологого визрівання, відруб втрачає з вологою до 40% своєї ваги. Але набуває не тільки ніжності,
а й неповторного, яскравого смаку з горіховим відтінком. І тому стейки сухої витримки коштують дорожче, ніж стейки вологого визрівання. Кожного дня наші фахівці спостерігають за м'ясом, аби вологість, температура та всі показники були дотримані.

Основна мета визрівання — розм'якшення волокон та посилення смаку
і аромату м'яса.
Це цілком природний процес, що відбувається за рахунок власних ферментів м'яса. Витримана яловичина набагато краще засвоюється організмом. Витриману яловичину можна просто посмажити, передчасно
не вдаючись до маринування та відбивання.
Більше інформації шукайте у нашому телеграм каналі «‎Хочу м'яса!»‎
Контакти
У WINETIME ви завжди знайдете найсвіжіше м'ясо та продукти з ферми TROSTYNKA — їжа, якій можна довіряти. Адже вирощена вона, як для себе — турботливо і з любов'ю.

+380 67 239 90 97
quality@wteam.com.ua
Made on
Tilda