Як правильно обрати рівень просмаження стейка?
Для приготування стейків обирають різні ступені просмаження. Це зумовлено тим, що кожен м'яз, з якого вирізається стейк, має свою щільність, різну кількість жиру і сполучних тканин. Чим менше в структурі стейка жиру, тим нижчий ступінь просмаження йому необхідний для досягнення оптимального смаку і соковитості.

RARE — Одне з найслабших просмажень. М'ясо обсмажується по 1,5 хв
з кожного боку, до утворення рум'яної скоринки та внутрішньої температури близько 47-50°С. На зрізі м'ясо сире.

MEDIUM RARE — М'ясо смажиться по 2-2,5 хв з кожного боку. Всередині
має 51-53°С та залишається майже сирим, але більш просмажене ззовні.

MEDIUM — При приготуванні стейка цього просмаження м'ясний сік набуває рожевого кольору, м'ясо на розрізі стає червоно-рожевим, температура всередині стейку 54-58°С .

MEDIUM WELL — Стейк просмажений по 4-5 хв з кожного боку та доведений
до температури 60-63°С, у розрізі м'ясо стає рожевим, м'ясний сік прозорий,
з рожевим відтінком.

WELL DONE — М'ясо просмажене повністю, доведене до температури 66+°С, волокна сірого кольору, продовжує виділяти прозорий сік.

5 основних ступенів просмаження м'яса:
Більше інформації шукайте у нашому телеграм каналі "Хочу м'яса!"
Контакти
У WINETIME ви завжди знайдете найсвіжіше м'ясо та продукти з ферми TROSTYNKA — їжа, якій можна довіряти. Адже вирощена вона, як для себе — турботливо і з любов'ю.

+380 67 239 90 97
quality@wteam.com.ua
Made on
Tilda