М'ясо

Чому можна їсти сиру яловичину, але не сиру курку чи свинину?

Чому можна їсти сиру яловичину, але не сиру курку чи свинину?

• Оскільки свині всеїдні, за життя тварина може з'їсти що завгодно. Без теплової обробки в м'ясі залишаються всі паразити. І навіть санітарний контроль не гарантує, що свинина не заражена. 

• Не рекомендується їсти недоготовлену курятину, щоб не заразитися сальмонельозом.

• А ось яловичину вищого сорту можна без побоювання їсти, не обсмажуючи і не відварюючи. Бички, як і барани, харчуються виключно рослинною їжею, тому нецікаві паразитам. 

• Не дарма ми маємо такі страви, як тартар або карпаччо.  Звертаємо вашу увагу і на те, що лише яловичі стейки можуть мати ступені просмаження. На відміну від свинячих або будь-яких інших.

• А щоб безпечно було їсти  і курятину, і свинину, готуйте їх повністю. Смачного!